De ce sa nu faci videochat de acasa?

In cadrul unui studio de videochat, fie la interviu, fie la pre-interviul telefonic, cea mai des auzita intrebare este: Pot sa fac videochat de acasa?

Desigur. Este perfect in regula sa faci lucrul asta.

Dar analizeaza, mai intai de toate, motivele pentru care faci videochat. Sa faci bani, zici? Pai atunci mai gandeste-te o data!

Videochatul facut in propria locuinta vine la pachet cu nenumarate dezavantaje. Aparatura premium, sfaturile unor traineri acreditati, o echipa care sa se ocupe de imaginea si promovarea ta; toate acestea lipsesc atunci cand tu faci videochat de acasa.

Nu mai vorbim de motivatie, care se pierde extrem de rapid in confortul propriei locuinte. Fie ca dimineata tragi mai mult sa dormi cand tu ar trebui sa fi online, sau iti iei pauze lungi – toate aceste lucruri iti afecteaza veniturile.

Daca ai fost macar o singura zi intr-un studio profesional de videochat, ai vazut mai mult ca sigur acolo aparatura de ultima generatie. Aparatura aceea costa mii de euro pentru un singur post de lucru. Este evident deci ca nu poti face videochat in mod profi folosindu-te de un webcam la 60 de lei. Si sa spunem ca faci o investitie si iti cumperi camera, microfon, lumini, etc., pe cont propriu. Si ti se defecteaza fix in timpul unui privat cu un nou membru. Ce faci? Membrul e pierdut, timpul in care cauti un technician bun e pierdut, reparatia costa.

Suportul tehnic este vital 24/7 intr-un studio. De la mici probleme cu telecomanda sau cu luminozitatea, pana la problemele cu fibra optica, acesta se asigura ca in cel mai scurt timp tu iti poti continua linistita munca.

Sa zicem ca totusi faci videochat de acasa si fara suport tehnic. Esti incepatoare si pe alocuri stangace si nici cu engleza nu te descurci extraordinar. In momentul asta ti-ar prinde foarte bine sa ai un trainer, nu?

Rolul unui admin este sa iti creeze conturile pe site-uri, sa iti fie alaturi in cazul in care ai nelamuriri, sa iti ofere training, sa iti spuna cum se foloseste aparatura si sa iti creeze un mediu placut de munca. Mai departe, un admin te ajuta sa prelungesti privaturile, sa iti ofere tipsuri despre cum poti face tu lucrul asta, despre cum sa te comporti si sa actionezi pe camera si iti ofera suport lingvistic continuu.

Ce te faci insa, ca acasa nu ai nici pe cineva care sa iti faca un portofoliu impecabil pentru continut pe site-uri? Nu tu fotograf, nu tu videograf, nu tu makeup artist.

Toti cei enumerate mai sus au rolul clar de a iti crea continut vizual placut si profesional pentru site-urile de profil, astfel incat imaginea ta sa fie una impecabila in fotografii. Sa mai spunem ca o sedinta foto profi costa sute bune de euro, plus editarea? Pentru toate asta trebuie sa scoti bani buni din buzunar!

Asadar, nu este mai usor sa faci lucrul asta dintr-un studio si sa iti vina banii in cont, fara sa necesite vreo investitie din partea ta? Poate fi tentant sa faci lucrul asta acasa, dar, dupa cum deja am discutat, nu este nici recomandat si nici profitabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *