Cererea si oferta in domeniul videochatului in Iasi

Fiecare model de videochat are stilul sau propriu si propriul mod in care isi va croi calea catre succes, lucru esential de care trebuie sa tii cont in momentul in care pasesti pe acest drum!

Poate te-ai documentat deja suficient de bine inainte de a lua o decizie si poate ca deja ai urmarit indeaproape evolutia unor modele de top, tocmai pentru a incerca sa „furi” cumva o parte din secretele lor, insa in clipa in care vei fi pusa in fata faptului implinit (si anume acela de a te afla tu insati in fata camerei), vei vedea cu usurinta ca nu exista o formula magica pe care sa o poti aplica, astfel incat sa reusesti sa te ridici la acelasi nivel (sau poate chair mai sus) si, pe cat posibil, intr-un timp foarte scurt.

Ca in oricare alt loc de munca, studiul „concurentei” joaca si aici un rol important, deoarece in acest fel vei sti foarte bine care este atat „cererea”, cat si „oferta”. De retinut insa faptul sa a studia concurenta te va ajuta in masura in care vei sti ce anume exista deja, misiunea ta fiind aceea de a descoperi cum sa vii cu ceva nou. In domeniul videochatului imitatia nu este deloc o idee buna, deoarece sansele ca aceasta sa dea gres sunt extrem de mari, ceea ce va conduce inevitabil spre dezamagire.

Asadar, a fi original este esential. Cel mai bun sfat in acest caz este acela de a fi tu insati, indiferent cat de cliseistic ar suna! Asta pentru ca fiecare om este deja diferit prin natura sa, motiv pentru care orice incercare de a fi diferit nu se justifica, de fapt! Trebuie doar sa te descoperi tu pe tine ca persoana, sa iti descoperi punctele forte si sa plusezi in acea directie.

Un alt aspect important cand vine vorba de lumea videochatului este cel al „umanitatii”. Intr-o lume virtuala in care un model ce videochat va interactiona cu oameni reali, insa o va face prin intermediul camerei web, a unui calculator si a internetului, este uneori foarte usor a cadea in capcana dezumanizarii, cea in care uitam efectiv ca in spatele tuturor nickname-urilor pe care le vedem zilnic pe ecran chiar se afla o persoana reala. Mai ales dupa un timp indelungat in domeniu, multe modele ajung sa se dezumanizeze complet, focusul principal fiind mereu asupra incasarilor, comportamentul or devenind din ce in ce mai robotic. Caz in care vor aluneca incet-incet in panta regresiva, deoarece aceste trairi ale lor se vor transmite si de partea cealalta a ecranului, inevitabil.

Prin urmare, incearca sa iti amintesti mereu acest aspect! Si incearca mereu sa te gandesti ca asa cum si tu esti cat se poate de reala si iti doresti sa fii tratata in consecinta (sa fii ascultata, inteleasa, sa-ti fie respectate starile , emotiile si sentimentele), acest lucru este valabil si de cealalta parte a baricadei.

La acest capitol in orasul Iasi pot spune ca exista inclusiv studiouri de videochat care au ca parte integranta din echipa lor de training si management inclusiv un psiholog. Tocmai din dorinta de a le ajuta pe modele sa inteleaga exact care sunt mecanismele care stau in spatele interactiunii online si pentru a reusi sa gestioneze cu succes orice tip de situatie care se poate ivi. Poate parea simplu la prima vedere, insa job-ul de model de videochat este in proportie extrem de mare unul mental. Cliseul clasic este acela ca nu e nevoie de nimic altceva, decat sa afisezi nuditate intr-o oarecare masura pe un site de profil, iar „banii vor pica din cer” in mod automat!

Nimic mai gresit de-atat! Iar daca nu te-ai convins ca asta este doar un mit, te invit sa experimentezi pe propria-ti piele si sa faci fix asta! Vei vedea ca rezultatele nu se obtin chiar atat de simplu!

Revenind, atunci cand vei cauta sa incepi o colaborare sau sa lucrezi in cadrul unuia dintre studiourile de videochat din Iasi, cauta sa vezi cat de multa importanta se acorda training-ului pentru modele in acel studio. Este un punct extrem de important si te va ajuta mult mai mult decat crezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *