Tinerele au oferit online servicii cu caracter sexual în zece din cele 28 de filiale ale Bibliotecii Municipale ”B.P. Hasdeu”. Fetele se dezbrăcau în faţa camerei web, chiar şi atunci când mai erau şi alţi oameni în încăpere, iar imaginile au ajuns pe site-urile pentru adulți.

Bibliotecarele credeau că fetele erau „cititoare fidele”. Ele erau sociabile şi cereau deseori sfatul la alegerea unor cărţi.

biblioteca_4

”Din informaţiile pe care le-am analizat, aceste tinere au oferit online servicii cu caracter sexual în zece din cele 28 de filiale ale bibliotecii noastre. În unele cazuri figurau ca cititoare fidele, deţineau abonamente, păreau a fi utilizatoare inteligente, intrau în discuţii cu bibliotecarele, le solicitau ajutorul în a găsi o carte. O dată au solicitat chiar şi un prelungitor. Veneau cu laptopurile lor”, a declarat, pentru Jurnal de Chisinau,

Mariana Harjevschi, directorul general al Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”.

biblioteca_9

A existat şi un incident în care au fost surprinse de o bibliotecară, însă femeia nu şi-a dat seama ce făceau tinerele.

”Erau îmbrăcate când au venit în bibliotecă. La scurt timp, am înţeles că pun ceva la cale. Credeam că intenţionează să fure cărţi. M-am făcut că nu le văd, apoi, când m-am apropiat, le-am găsit semigoale, fără colanţi. Nici nu mi-a trecut prin cap că ar presta asemenea servicii, că ar avea «clienţi». Credeam că are loc ceva între ele. Le-am strigat că e un loc public, să se îmbrace imediat şi să părăsească încăperea. Au plecat cu un taxi, nici măcar nu şi-au cerut scuze”, a povestit o bibliotecară.

biblioteca_5

Sursa: www.libertatea.ro

Parerea ta conteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *